Ετοιμαστείτε για τη Γιορτή του κολυμβητή!

Η γιορτή του κολυμβητή

Μετά την υπέροχη εμπειρία της καλοκαιρινής Κολυμβητικής Ημερίδας «Η γιορτή του κολυμβητή» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 9 ετών, οι Ιχθείς συμμετέχουμε ξανά στο θεσμό, για καινούριες συγκινήσεις, την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017! Οι μικροί μας κολυμβητές θα συμμετάσχουν στα αγωνίσματα, θα παίξουν παιχνίδια και σκυταλοδρομίες και θα λάβουν όλοι αναμνηστικά διπλώματα!

Διαβάστε παρακάτω για λεπτομέρειες! Σας περιμένουμε!

Με πρωτοβουλία των Συλλόγων και των Προπονητών κολύμβησης της Θεσσαλονίκης, σε συνεργασία με τα Ε.Α.Κ  ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ και με την υποστήριξη του Δήμου Θεσσαλονίκης, διοργανώνεται η Κολυμβητική Ημερίδα «Η γιορτή του κολυμβητή» για αγόρια και κορίτσια ηλικίας από 5 έως 9 ετών. Η ημερίδα «Η γιορτή του κολυμβητή» θα διεξαχθεί στο Ποσειδώνιο κολυμβητήριο (Κλειστή δεξαμενή 50μ. & ανοιχτή δεξαμενή 50μ.) την Κυριακή 15 Οκτωβρίου 2017. Για τους κολυμβητές ηλικίας 8-9 ετών η ώρα έναρξης είναι 10:00 π.μ. και για τους κολυμβητές ηλικίας 5-6-7 ετών η ώρα έναρξης είναι 11.00 π.μ. Η προσέλευση των προπονητών πρέπει να γίνει τουλάχιστον 1 ώρα πριν την έναρξη των αγώνων, και των κολυμβητών-τριών τουλάχιστον μισή ώρα πριν την έναρξη των αγώνων.

ΟΡΟΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 1. Κάθε κολυμβητής-τρια έχει δικαίωμα συμμετοχής σε 1 αγώνισμα.
 2. Κάθε κολυμβητής-τρια 5-6-7 ετών, που συμμετέχει στο πρώτο αγώνισμα, θα πρέπει να έχει μαζί του, τα πέδιλα και την σανίδα της κολύμβησης.
 3. Κάθε σύλλογος συμμετέχει με απεριόριστο αριθμό κολυμβητών-τριων ανά ηλικία.
 4. Οι σειρές θα διεξάγονται ανάλογα την ηλικία και το αγώνισμα και με τη σύμφωνη γνώμη και πρόταση του προπονητή του συλλόγου των συμμετεχόντων κολυμβητών-τριων.
 5. Η συμμετοχή κάθε κολυμβητή-τριας θα ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΟΔΕΥΕΤΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ ΑΠΟ ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΔΗΛΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΟΥ ΓΟΝΕΑ ή ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ που να πιστοποιεί πως δεν υπάρχει πρόβλημα υγείας και μπορεί να συμμετάσχει στην ημερίδα.
 6. Η ομάδα υποχρεωτικά συνοδεύεται από τον υπεύθυνο προπονητή του συλλόγου που είναι και αρμόδιος για την τοποθέτηση των κολυμβητών-τριών στις σειρές, ενώ τους συνοδεύουν κατόπιν στους υπόλοιπους σταθμούς με τις δραστηριότητες όπως περιγράφονται πιο κάτω.

Για την καλύτερη και ασφαλέστερη διεξαγωγή του προγράμματος τα γκρουπ των παιδιών θα συνοδεύουν προπονητές και ναυαγοσώστες εντός και εκτός νερού.

 1. Το κόστος συμμετοχής του κάθε κολυμβητή-τριας ανέρχεται στα 10 €. Το συνολικό ποσό ανά σωματείο θα κατατεθεί πριν την έναρξη της ημερίδας σε αρμόδιο εκπρόσωπο των ομάδων.

Βραβεύσεις: Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων θα απονεμηθούν σε όλους τους κολυμβητές και κολυμβήτριες αναμνηστικά διπλώματα «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ» και μετάλλια αγώνων.

ΔΗΛΩΣΤΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΕΣ ΜΑΣ

Οι δηλώσεις συμμετοχής θα πρέπει να κατατεθούν στις γραμματείες μας μέχρι και την ημέρα Παρασκευή,  13 Οκτωβρίου 2017.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΩΝΩΝ

ΩΡΑ 10:00 π.μ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 8-9 ΕΤΩΝ

 1. 25μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 2. 50μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 3. 25μ. ΥΠΤΙΟ
 4. 50μ. ΥΠΤΙΟ

ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΚΟΡΙΤΣΙΑ – ΑΓΟΡΙΑ 5-6-7 ΕΤΩΝ

 1. 25μ. ΠΕΔΙΛΑ & ΣΑΝΙΔΑ
 2. 25μ. ΠΕΔΙΛΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 3. 25μ. ΣΑΝΙΔΑ
 4. 25μ. ΕΛΕΥΘΕΡΟ
 5. 25μ. ΥΠΤΙΟ

Μετά το τέλος του κάθε αγωνίσματος ακολουθεί το πρόγραμμα σκυταλοδρομίας με μπαλόνια & των δραστηριοτήτων με τρεις σταθμούς στην εξωτερική μεγάλη πισίνα.

Μετά το πέρας των δραστηριοτήτων θα δίνονται στα παιδιά αναμνηστικά διπλώματα και μετάλλια από μεγάλους αθλητές. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ενεργή συμμέτοχη όλων των προπονητών της μικρής πισίνας για την ασφαλή διεξαγωγή των δραστηριοτήτων. Θα υπάρχει μουσική κάλυψη των αγώνων και των δραστηριοτήτων.

Δείτε το πλάνο των δραστηριοτήτων των μικρών κολυμβητών ακριβώς μετά το αγώνισμά τους και με την βοήθεια-συνοδεία προπονητών της εκάστοτε ομάδος.

 1. Απονομές μεταλλίων και αναμνηστικού διπλώματος
 2. Σκυταλοδρομία με μπαλόνια (6 + 6 παιδιά)
 3. Σουλατσάδα (6 παιδιά)
 4. Τσουληθροκαταδύσεις (6 παιδιά)
 5. Μακαρονιάδα (6 παιδιά)
 6. Παιχνίδι στο φουσκωτό