Η ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ

Η ομάδα κολύμβησης Ιχθύς ιδρύθηκε με πολλή αγάπη το Σεπτέμβριο του 2011, από το Νικόλα Χατζηγιακουμή και τη Χριστίνα Χρυσοχοΐδου λίγους μήνες μετά τη γέννηση του γιου μας – που είναι ΙΧΘΎΣ, εξού και το όνομά μας.

Η αγάπη μας για τα παιδιά και τον αθλητισμό, μας ώθησε αρχικά στο να γίνουμε παιδαγωγοί και εντέλει να αφιερώσουμε τη ζωή μας στο πιο οργανωμένο πρόγραμμα βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα. Στη συνέχεια, κατά την εγκυμοσύνη του δεύτερου παιδιού μας, φέραμε από τη Ρωσία το μοναδικό πρόγραμμα aqua yoga για εγκύους στη Βόρεια Ελλάδα. Μέσα από την ανάγκη μας να μεγαλώσουμε – μαζί με – τα δύο παιδιά μας, ανακαλύψαμε ότι δεν είναι απλά μόνο ένα πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης, αλλά ένας τρόπος ζωής!

Ο ΣΚΟΠΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΛΑΓΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ

Τα κολυμβητήριά μας είναι τόποι συνάντησης γονέων και παιδιών, όπου μοιραζόμαστε τα ίδια ενδιαφέροντα, που αναζητούμε το καλύτερο και που προσπαθούμε να αλλάξουμε τη νοοτροπία για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Η βασική μας ιδέα είναι να περνάμε όσο πιο ουσιώδη χρόνο μπορούμε μαζί με τα παιδιά μας, να τα αγκαλιάζουμε, να τα παρατηρούμε κι έτσι μαθαίνουμε να ανταποκρινόμαστε άμεσα στις ανάγκες τους, ώστε να είναι γεμάτα από αγάπη στα πρώτα αλλά και πιο σημαντικά χρόνια για την ψυχολογική και κοινωνική τους ανάπτυξη.

Μέσα από τον αθλητισμό, τη μουσική, τις συναντήσεις και τα σεμινάρια, για θέματα που μας αφορούν όπως σωστές προσεγγίσεις, σχολείο, θηλασμός, τοκετός, πρώτες βοήθειες, γινόμαστε κάθε μέρα πιο δυνατοί τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας.

Μέσα από τη μάθηση, κατανοούμε ότι το ταξίδι του γονέα δεν τελειώνει ποτέ κι αν αφιερώσουμε λίγο χρόνο, πολλή αγάπη – κάνουμε και λίγο πέρα τη βολή- αυτός ο κόσμος σίγουρα μπορεί να γίνει καλύτερος!

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ!

Η κολύμβηση προσφέρει μεγάλη χαρά στις ζωές των νηπίων, των βρεφών αλλά και στους γονείς. Αν είμαστε εμείς χαρούμενοι, είναι κι αυτά!

Όσο νωρίτερα ξεκινήσει το παιδί τη βρεφική κολύμβηση, τόσο γρηγορότερα θα αναπτύξει ανοσοποιητική άμυνα αλλά και ικανότητες για την απόλυτη ασφάλειά του μέσα στο νερό αλλά και έξω από αυτό, αφού θα έχει δυνατή αυτοεκτίμηση μέσα από όλα αυτά που θα βλέπει το ίδιο να καταφέρνει.

Ο ΝΙΚΟΛΑΣ ΚΙ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ

Στην ομάδα κολύμβησης Ιχθύς, υπεύθυνος προγράμματος είναι ο Νικόλας Χατζηγιακουμής, ένας από τους ελάχιστους και πιο έμπειρους εκπαιδευτές βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα.

Είναι Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, με κύρια ειδικότητα την κολύμβηση και κάτοχος τεσσάρων διπλωμάτων βρεφικής κολύμβησης από τον Επίσημο Αυστραλιανό εκπαιδευτικό όμιλο baby swimming (AUSTSWIM) αλλά και τους πιο αναγνωρισμένους φορείς βρεφικής κολύμβησης και aqua yoga για εγκύους της Ευρώπης, τη Birthlight και τον STA .

Εργάστηκε επί σειρά ετών ως προπονητής και υπεύθυνος προγράμματος στο σύλλογο Υδρία, τον πρώτο σύλλογο βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα, σε 3 κολυμβητήρια της Αθήνας (ΟΑΚΑ, Παλήνη, Άγιοι Ανάργυροι )
Η μακρόχρονη εμπειρία του ως οικογενειακός γυμναστής, με εξέχουσες προσωπικότητες της Αθήνας, αποτελεί μια ακόμη πτυχή της πολύπλευρης εργασιακής του προϋπηρεσίας.

Επιπρόσθετα, κατέχει διεθνές πτυχίο ναυαγoσωστικής, πρώτων βοηθειών και καταδύσεων, δίπλωμα προπονητή θαλάσσιου σκι, ενώ ταυτόχρονα έχει παρακολουθήσει μια σειρά σεμιναρίων βρεφικής κολύμβησης και διαπαιδαγώγησης νηπίων.

Το πάθος του για τον αθλητισμό, αλλά κυρίως η αγάπη του για τα παιδιά, (πατέρας δύο παιδιών), είναι οι δύο βασικοί παράγοντες που τον οδήγησαν στην απόφαση να γίνει πρώτα παιδαγωγός και στη συνέχεια, να αφιερώσει τη ζωή του στη βρεφική κολύμβηση, φέρνοντας και στη Θεσσαλονίκη το πιο οργανωμένο πρόγραμμα baby swimming και aqua yoga για εγκύους. Την Ομάδα κολύμβησης Ιχθύς!

Shopping Basket