Διάβασμα στο Σπίτι: Εργαστήριο NLP – Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού

Τρόποι για αποτελεσματική μάθηση και επικοινωνία με το παιδί μας

Βελτίωσε την επικοινωνία με το παιδί σου και υποστήριξέ το στο διάβασμά του, με τη βοήθεια του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού, μέσα από ένα μοναδικό εργαστήριο για γονείς και παιδιά μαζί, στο χώρο μας στην Καλαμαριά!

Ποια είναι η δημιουργός του;

Η Χρύσα Ψωμιάδου είναι Art Educator και NLP Master Coach. Σπούδασε ανθρωπιστικές επιστήμες, τέχνες και εναλλακτικές θεραπείες. Ως λάτρης της ολιστικής προσέγγισης, συνδυάζει τα τρία στοιχεία της ύπαρξης, νου, ψυχή και σώμα. Καταπιάνεται διαρκώς με καινούργια, δημιουργικά projects, παίρνοντας έμπνευση από τα τέσσερα παιδιά της! 

Σκέφτεσαι κάποιον καλύτερο για να βοηθήσει εσένα και το παιδί σου να βρείτε και να ακολουθήσετε τη δική σας μοναδική διαδρομή;

Γιατί να το κάνω αυτό;

Μήπως έχεις εντοπίσει ότι το παιδί σου μαθαίνει διαφορετικά;

Σε ενδιαφέρει Να:

Τότε αυτό το εργαστήριο είναι για σένα!

Και τι είναι ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός;

Ο νευρογλωσσικός προγραμματισμός ή NLP, είναι μία τεχνική που στοχεύει να μελετήσει και να αλλάξει την μη αποτελεσματική μας συμπεριφορά, χρησιμοποιώντας τρεις συνιστώσες:  την πληροφορία που εισέρχεται στον εγκέφαλο (Neuro), τη χρήση της γλώσσα (Linguistic) ως μέσο απόδοσης νοήματος και τη σωματική έκφραση (somatic syntax).

Πώς λειτουργεί το εργαστήρι μας;

Το βραβευμένο (Education Leaders Awards) εκπαιδευτικό μας πρόγραμμα αξιοποιεί εργαλεία του NLP και επιτυγχάνει τους στόχους του, μέσα από βιωματικές ασκήσεις που καλύπτουν ποικιλία από τα βασικά μαθησιακά προφίλ (λεκτικό, κιναισθητικό, οπτικοακουστικό κ.α.). Το πρόγραμμα έχει επιχορηγηθεί δυο φορές από το Υπουργείο Πολιτισμού και έχει λάβει την έγκριση από τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για την υλοποίηση σε σχολεία πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.

Σε ποιους απευθύνεται;

Το εργαστήρι απευθύνεται τόσο σε γονείς όσο και εκπαιδευτές, που επιθυμούν να βελτιώσουν τις επικοινωνιακές τους δεξιότητες και το περιβάλλον του παιδιού, με στόχο την αποτελεσματική μάθηση και τη βελτίωση της ζωής του. Θα πάρουμε όλοι μια πρώτη γεύση και θα βιώσουμε μαζί με το παιδί, ζωντανά, τι είναι το NLP, γιατί, πώς και πού μας βοηθάει στη ζωή μας.

Την Κυριακή 28 Απριλίου, από τις 17:00 μέχρι τις 19:30.

Συνολική διάρκεια: περίπου 2 ώρες και 30 λεπτά.

 

Αρχικά μαζευόμαστε όλοι μαζί, με τα παιδιά μας, και ξεκινάμε τη γνωριμία μας! Για το πρώτο μέρος του σεμιναρίου, διάρκειας περίπου μιάμισης ώρας, τα παιδιά και οι γονείς χωρίζονται. Οι γονείς μαθαίνουν θεωρητικά τα εργαλεία του NLP στο χώρο σεμιναρίων μας. Την ίδια ώρα τα παιδιά απασχολούνται στον παιδότοπο του κολυμβητηρίου από την Ιωάννα Τσαντιρίδου, μουσικοπαιδαγωγό με ειδίκευση στο Βιολοντσέλο. 

Στο δεύτερο μέρος του σεμιναρίου, γονείς και παιδιά συναντιούνται και κάνουν πράξη τις θεωρητικές τους γνώσεις σε μία ώρα πρακτικής εκπαίδευσης.

 

Που θα γίνει το εργαστήριο;

Στο χώρο των σεμιναρίων μας, Κουντουριώτου 1, και στην πισίνα του κολυμβητηρίου μας, Ιχθύς Aqua Club, Μιαούλη 18!!

Πόσο κοστίζει;

Το κόστος του εργαστηρίου είναι:

20€ / ένας γονιός

30€ / δύο γονείς

5€ / παιδί

Τι λες; Πάμε να ενισχύσουμε την επικοινωνία με το παιδί μας, να του δώσουμε εργαλεία χαράς και να αξιοποιήσουμε την υπέροχη διαφορετικότητά του;

Shopping Basket