Ο προπονητής σας ξέρει… πότε κάνατε ντους!

Γιατί το ντούς πριν το μάθημα κολύμβησης είναι υποχρεωτικό;

Χα! Σας τσακώσαμε! Ξέρουμε καλά τι σκέφτεστε κάποιοι για το ντους πριν το μάθημα κολύμβησης : “Έλα μωρέ, κάναμε χθες στο σπίτι μπάνιο “ή  “Ωχ! Αργήσαμε, ποιος θα το καταλάβει;”

Η αλήθεια είναι ότι θα το καταλάβει η πισίνα και σίγουρα ο προπονητής σας !

Φυσικά δεν έχουμε καμιά τρέλα να σας βάζουμε να μουλιάζετε στο ντούς μέχρι να βγάλετε λέπια… Μιλάμε για ένα σύντομο ντουζάκι σε εσάς και το μωρό σας, με θερμοκρασία νερού, χλιαρό προς κρύο- που ως βασικό στόχο έχει να σας προετοιμάσει για την είσοδο στην πισίνα!

Ο κύριος λόγος είναι φυσικά ο κανονισμός υγιεινής που ΠΟΤΕ δεν πρέπει να ξεχνάμε και να παραλείπουμε! Με το το ντους πριν το μάθημα κολύμβησης απομακρύνονται οι τρίχες από τα μαλλιά που πέφτουν, τα χνούδια  από τις κάλτσες κι ο τυχόν ιδρώτας! Καλό είναι επίσης να εστιάσουμε με λίγη παραπάνω πίεση στις μασχαλίτσες, στα πόδια και στα γεννητικά όργανα. Πολύ βασικά όλα για την καθαριότητα της πισίνας!

Ένας άλλος – επίσης σημαντικός λόγος – είναι η θερμοκρασία του σώματος. Κι αυτό, λόγω της διαφοράς της εξωτερικής θερμοκρασίας με αυτήν της πισίνας!Ένας ενήλικας χρειάζεται περίπου γύρω στα 15 λεπτά για να προσαρμοστεί σε νέα θερμοκρασία,

πόσο μάλλον μέσα στο νερό, το οποίο έχει την τάση να απορροφά τη θερμοκρασία μας. Φανταστείτε λοιπόν ότι το μωρό σας θέλει να του δώσουμε λίγο παραπάνω χρόνο αντίδρασης!

Γι’ αυτό, λοιπόν, παρ ’όλο που μπορεί να βιάζεστε ή απλά να βαριέστε, θυμηθείτε ότι στην ουσία με ένα χλιαρό ντουζάκι βοηθάτε στη διατήρηση του καθαρού νερού στην πισίνα αλλά και στο να αποκτήσετε γρήγορα τη σωστή θερμοκρασία.Έτσι, δεν κρυώνετε και απολαμβάνετε το παιχνίδι καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, τόσο εσείς όσο και το μωρό σας!

Διαβάστε περισσότερες σημαντικές ερωτήσεις για τη βρεφική κολύμβηση