AQUA YOGA

για εγκύους

ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΑ:

ΤΙ ΕΙΝΑΙ;

Με μεγάλη μας χαρά ανακοινώνουμε πως η ομάδα κολύμβησης Ιχθύς πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη ένα μοναδικό πρόγραμμα AQUA YOGA για εγκύους.

Η ηρεμία που προσφέρει η γιόγκα, παντρεύεται το νερό και φτιάχνουν ένα μοναδικό συνδυασμό ευεξίας! 1 ώρα αρκεί για να νιώσετε μια ολοκληρωτική αλλαγή στο σώμα σας! Ένας απόλυτος συνδυασμός χαλάρωσης και άσκησης, τόσο για την εγκυμονούσα όσο και για το έμβρυο, στην πιο σημαντική περίοδο της ζωής σας!

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ AQUA YOGA ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Τα Οφέλη της aqua yoga για εγκύους είναι πολλαπλά. Διαβάστε παρακάτω μερικά:

 • Επιμηκύνεται η αναπνοή της εγκύου. (Ο βασικότερος σύμμαχός μας κατά τη διάρκεια του τοκετού και των εξωθήσεων)
 • Ενδυναμώνεται το αναπνευστικό καθώς και όλο το ανοσοποιητικό σύστημα.
 • Βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος στη λεκάνη και βοηθάει να «ανοίξει» ώστε να προετοιμαστεί καλύτερα για τη γέννα.
 • Δυναμώνουν οι κοιλιακοί μύες, βοηθάει στην βελτίωση της ισορροπίας, στην ευθυγράμμιση και στην ευλυγισία της σπονδυλικής στήλης.
 • Επιτυγχάνεται καλύτερος έλεγχος του περινέου για φυσικό τοκετό.
 • Προσφέρει βαθιά χαλάρωση και ηρεμία η οποία διώχνει το άγχος.
 • Δημιουργείται εντονότερος δεσμός και ουσιαστικότερη επικοινωνία μεταξύ εμβρύου και μητέρας.
 • Προκαλείται μια αίσθηση γενικής ευεξίας όχι μόνο στη μητέρα αλλά και στο έμβρυο.
 • Επιτυγχάνεται μικρότερος μέσος όρος αύξησης του σωματικού βάρους στη διάρκεια της εγκυμοσύνης και μικρότερη διάρκεια τοκετού.
 • Παρατηρείται καλύτερη φυσική κατάσταση και πιο γρήγορη επαναφορά του σώματος στην προ εγκυμοσύνης κατάσταση.
 • Μειώνονται οι πόνοι στην οσφυϊκή χώρα κι έχουμε ενδυνάμωση του κορμού και των ποδιών.
 • Πετυχαίνουμε ασκήσεις ενδυνάμωσης με ελάχιστη ένταση.
 • Ενδυναμώνεται το νευρικό σύστημα.
 • Προάγεται η ισορροπία των ορμονών.
 • Αυξάνεται η χρήση του οξυγόνου στο αίμα και στην καρδιά.
 • Διατηρείται η ελαστικότητα των συνδέσμων και των αρθρώσεων.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AQUA YOGA ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Για το πρόγραμμα της Aqua Yoga για εγκύους θα χρειαστείτε:

 1. Ιατρική βεβαίωση γυναικολόγου.
 2. Οποιοδήποτε μαγιό.
 3. Κολυμβητικό σκουφάκι.
 4. Γυαλάκια (προαιρετικά για όσες μητέρες φοράνε φακούς επαφής).
 5. Αντιολισθητικές σαγιονάρες και μπουρνούζι ή πετσέτα.
 6. Καλλυντικά.
 7. Μάλλινο σκουφάκι για την έξοδο από το χώρο.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ AQUA YOGA ΓΙΑ ΕΓΚΥΟΥΣ

Η Aqua yoga για εγκύους είναι ένας φυσικός τρόπος εκγύμνασης μέσα στο νερό, η οποία βασίζεται στις αρχές της γιόγκα κι απευθύνεται σε έγκυες γυναίκες . Μέσα από συνδυαστικές ασκήσεις προωθείται και διατηρείται η φόρμα αλλά και η υγεία της εγκύου. Με κύρια όπλα  την αναπνοή και το νερό, επιτυγχάνεται η χαλάρωση αλλά και ευεξία της μέλλουσας μητέρας. Το νερό είναι ότι καλύτερο για την έγκυο γυναίκα, καθώς είναι θεραπευτικό αλλά και υποστηρικτικό, δίνοντας την ευκαιρία για stretching και αναπνοές που ξεπερνούν κατά πολύ τις δυνατότητες τις εγκύου στην ξηρά. Η Γιόγκα από την άλλη είναι μια πρακτική αιώνων που συνδυάζει ισορροπία, ενέργεια, βαθιές αναπνοές και χαλάρωση. Τα δύο αυτά στοιχεία μαζί, προσφέρουν την απόλυτη εξάσκηση για εσάς και το μωρό σας.

Απευθυνόμαστε σε εγκύους που έχουν ολοκληρώσει τον τρίτο μήνα κύησης και επιθυμούν να βοηθήσουν το σώμα τους και την ψυχή τους να ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα στην εγκυμοσύνη και στον τοκετό.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει  ασκήσεις σωστής αναπνοής – το ομορφότερο δώρο που μπορείτε να προσφέρετε στο μωρό σας κατά την κύηση – διατάσεις για να «ξεδιπλωθεί» το σώμα της εγκύου, που τόσο γρήγορα αλλάζει μέρα με τη μέρα, ασκήσεις εμπέδωσης αλλά και αλλαγής στάσης του εμβρύου, κατά τα τελικά στάδια της εγκυμοσύνης και φυσικά ασκήσεις χαλάρωσης, που τόσο ανάγκη έχει το μωρό και η μητέρα! Επίσης περιλαμβάνονται και ασκήσεις εξοικείωσης για γέννα στο νερό. Και όλα αυτά μέσα στο υγρό στοιχείο, που το βάρος τον κιλών παύει να υπάρχει κι ισχύει μόνο η πραγματική ξεκούραση και το να μάθουμε να αφηνόμαστε…

Εάν ο γυναικολόγος σας το επιτρέπει και δεν συντρέχει κάποιο παθολογικό πρόβλημα που να απαγορεύει την άσκηση οποιασδήποτε μορφής, τότε φυσικά και μπορείτε να μπείτε στην πισίνα κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης.

Το νερό της πισίνας μας είναι από κάθε άποψη κατάλληλο για χρήση από εγκύους και βρέφη. Ο βασικός καθαρισμός γίνεται με όζον με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται ο πιο υγιεινός καθαρισμός, χωρίς τις ανεπιθύμητες παρενέργειες του χλωρίου, το οποίο είναι σε περιεκτικότητα αντίστοιχη του πόσιμου νερού. Από μικροβιολογικής άποψης, γίνονται συνεχώς έλεγχοι, για πιο στενή παρακολούθηση, ενώ η πισίνα τροφοδοτείται συνεχώς με όζον, με αποτέλεσμα την πλήρη εξάλειψη των μικροβίων.

Όχι, η aqua yoga απευθύνεται σε όλες τις εγκύους που επιθυμούν να χαλαρώσουν αλλά και να αθληθούν ήπια κατά την περίοδο της εγκυμοσύνης, την πιο σημαντική περίοδο στη ζωή μιας γυναίκας.

Όχι, η aqua yoga απευθύνεται σε κολυμβητές και μη κολυμβητές.

Shopping Basket