Σεμινάριο Α’ Βοηθειών για βρέφη και παιδιά! μια πολύ ουσιαστική εμπειρία!

Το Σάββατο 15/6 πραγματοποιήθηκε το καθιερωμένο μας Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για βρέφη και παιδιά στη Euromedica – Αρωγή

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τη Bayline – Ναυαγοσωστική ακαδημία Ελλάδος και ιδιαίτερα τον Κύριο Αθανάσιο Κοτσομύτη που μας προσέφερε απλόχερα τις γνώσεις του και με τη μεταδοτικότητά του καταφέραμε να αφομοιώσουμε όλες αυτές τις πολύ χρήσιμες και σημαντικές πληροφορίες. Ακόμη, ευχαριστούμε ιδιαίτερα τη Euromedica – Αρωγή που φιλοξένησε το σεμινάριο και φυσικά όλους εσάς που με αμείωτο ενδιαφέρον ζωντανέψατε την εκδήλωση!

Να είστε όλοι καλά!

Μικρόκοσμε, ένα μεγάλο ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη!

Με μεγάλη συγκίνηση και ανείπωτη χαρά ολοκληρώνουμε και φέτος, για 3η συνεχή χρονιά, την υπέροχη συνεργασία μας με το Βρεφονηπιακό Σταθμό-Νηπιαγωγείο “Ο Μικρόκοσμος”! Και, ναι, είναι ανείπωτη η χαρά, γιατί στα πρόσωπα της Μυρτώς και του κύριου Δημήτρη Κυμπάρη, ιδιοκτητών του σχολείου, βρήκαμε αυτά τα χρόνια δύο συμμάχους και συμπαραστάτες στο κολυμβητικό και παιδαγωγικό μας έργο. Δύο ανθρώπους με κοινή φιλοσοφία με τη δική μας: στην ολιστική εκπαίδευση των μικρών παιδιών (νους-σώμα-πνεύμα), στη σπουδαιότητα της κολυμβητικής τους αγωγής και της υγείας τους, και κυρίως στο χτίσιμο της αυτοπεποίθησης των παιδιών εντός και εκτός νερού!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ και στις δασκάλες του Μικρόκοσμου, και συγκεκριμένα στη Δήμητρα, που γνωρίσαμε φέτος, για την άψογη συνεργασία και τα υπέροχα σχόλιά της για την εξέλιξη που διαπίστωσε στην ψυχολογία των παιδιών! Είστε οι ηρωίδες μας! Και γνωρίζουμε πολύ καλά ότι χωρίς τη δική σας συνεργασία, την αίσθηση ευθύνης και αγάπης προς τα παιδιά, της “μητρικής” φροντίδας στα αποδυτήρια, όπου ιδρώνετε και ξε-ιδρώνετε, η υλοποίηση του προγράμματος δε θα ήταν η ίδια!

 

Ένα ακόμη πιο μεγάλο ευχαριστώ, από όλους μας, σε εσάς τους γονείς του Μικρόκοσμου που μας εμπιστευτήκατε τα παιδιά σας και που μαζί τους ζήσαμε άπειρες στιγμές παιχνιδιού και χαράς!!!

Καλό καλοκαίρι, Μικρόκοσμε!  Συνέχισε να κάνεις τον κόσμο “μεγαλύτερο”!!!

 

Ιχθύς: Τα αποτελέσματα των κολυμβητικών αγώνων της προαγωνιστικής ομάδας!

Συνεπείς στο ραντεβού της πισίνας, η προαγωνιστική ομάδα του Ιχθύ έδωσε το παρόν στους αγώνες που έγιναν στο Εθνικό κολυμβητήριο στις 09/06/2019! Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που οι αθλητές και οι αθλήτριες μας συμμετείχαν σε επίσημους κολυμβητικούς αγώνες!

Για άλλη μια φορά μας κάνανε όλους περήφανους με την εκπληκτική τους προσπάθεια! Μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα από τους πρώτους επίσημους κολυμβητικούς αγώνες της ομάδας, όλοι οι αθλητές μας κατάφεραν να ρίξουν τους χρόνους τους και να γεμίσουν με αυτοπεποίθηση για την απαιτητική συνέχεια! Πριν την έναρξη των αγώνων τα συναισθήματα της αγωνίας και της ανυπομονησίας ήταν φανερά. Όμως μετά το πέρας των αγώνων η χαρά και η ικανοποίηση πήραν την δικιά τους θέση στα πρόσωπα των μικρών αθλητών και αθλητριών μας αφού είδαν ότι η επίμονη προσπάθειά τους έπιασε τόπο!

Ένα ακόμη κολυμβητικό κεφάλαιο γράφτηκε με θετικό πρόσημο, όμως η προσπάθεια συνεχίζεται! Οι αγώνες θα συνεχιστούν και είμαστε σίγουροι ότι η σημερινή προαγωνιστική ομάδα του Ιχθύ θα προχωρήσει δυναμικά! Θα μας κάνει όλους περήφανους και πρώτους- πρώτους τους εαυτούς τους!

Στο παρακάτω link μπορείτε να δείτε τα αποτελέσματα όπως αυτά αναγράφηκαν στο site της Κ.Ο.Ε. https://koe.org.gr/koearchive/kolimvisi/apotelesmata . Στο είδος διοργάνωσης επιλέγουμε ΗΜΕΡΙΔΕΣ και στην συνέχεια ΘΕΡΙΝΟΙ ΑΓΩΝΕΣ 9-10-11-12 ΕΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.

Την ίδια μέρα πραγματοποιήθηκε και η Γιορτή του Κολυμβητή για τα πιο μικρά παιδάκια μας. Η συγκίνηση και εκεί ήταν μεγάλη, όπως και μεγάλη ήταν η ‘’υπόσχεση’’ που έδωσαν τα ψαράκια μας για το μέλλον! Αναμφισβήτητα θα είναι εκεί όταν έρθει η ώρα να πάρουν την σκυτάλη από τα μεγάλα ψάρια μας! 

Καμαρώστε τα αστέρια μας!

 

Μόνο για τον Ιούλιο! 2 Μαθήματα στην τιμή του ενός!

Αν δουλεύεις όλο τον Ιούλιο… και σου φαίνεται ανυπόφορο να βρίσκεσαι μακριά απ’ το υγρό στοιχείο… Έλα να κολυμπήσεις στην πισίνα μας στην Καλαμαριά! Εσύ κι όποιος αγαπάς!
Επωφελήσου της προσφοράς μας και κάνε 2 μαθήματα την εβδομάδα στην τιμή του ενός!

Επικοινωνήστε σήμερα με την Ομάδα Κολύμβησης Ιχθύς για να κρατήσετε τη θέση σας!
*Η προσφορά δεν ισχύει συνδυαστικά με άλλες προσφορές.

Ευχαριστούμε το 1ο ΕΠΑΛ Καλαμαριάς!

Στις 3/6/19 ήρθαν επίσκεψη στην πισίνα μας στην Καλαμαριά τα παιδιά από το τμήμα βοηθών βρεφονηπιοκόμων και νοσηλευτών του 1ου ΕΠΑΛ Καλαμαριάς! Η Τζούλια μας, έκανε ξενάγηση στους μαθητές στο χώρο μας και τους έδωσε όλες τις πληροφορίες για τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης. Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που δίνουμε έμπνευση στη νέα γενιά! Προσπαθήσαμε να τους μεταδώσουμε την αγάπη γι’ αυτό που κάνουμε! Όλα τα παιδιά έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον και είμαστε σίγουροι ότι θα έχουν μια υπέροχη σταδιοδρομία! Και που ξέρεις; Όταν ανοίγεσαι και είσαι στο μαζί, όλο και περισσότερο μεγαλώνει όλο!! Ευχαριστούμε ιδιαιτέρως την κυρία Βάσω Τζιμούρτου για την εμπιστοσύνη των μαθητών της και τον άρτιο επαγγελματισμό όλων σας στο 1οΕπαλ Καλαμαριάς!

Η προπονητική ομάδα του Ιχθύ δεν εφησυχάζεται ποτέ!!!

Στις 31 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στην πόλη μας ένα πιστοποιημένο σεμινάριο της Beco aqua college με θέμα Beboard pilates and active motion, με εισηγητή και δημιουργό του προγράμματος τον καθηγητή κ. Mariano Solier ο οποίος είναι ένας από τους κορυφαίους πάνω στην υδατική άσκηση!

Η όλη διοργάνωση έγινε από την All About Aquatics στο πολυδύναμο γυμναστήριο All Star Top Fitness.

Στα πλαίσια της διαρκούς εξέλιξής μας και ακολουθώντας πιστά το τρίπτυχο Σώμα-Νους-Πνεύμα, παρευρεθήκαμε εκεί με μια αντιπροσωπευτική ομάδα προπονητών!

Μπήκαμε στην…ευχάριστη! θέση του εκπαιδευόμενου, φρεσκάραμε τις γνώσεις μας, εμπλουτίσαμε το προπονητικό παλμάρε μας και επιστρέψαμε στη βάση μας για να μοιραστούμε τις γνώσεις μας με εσάς αλλά και την υπόλοιπη ομάδα του Ιχθύ.

Ο σύλλογός μας κάθε μέρα που περνάει μεγαλώνει και εμείς είμαστε πάντα στην ευχάριστη θέση να είμαστε προετοιμασμένοι, εμπλουτίζοντας τις γνώσεις μας και τα προγράμματά μας!

Σας ευχαριστούμε πολύ όλους για τη φιλοξενία και το υπέροχο μοίρασμα! Τα υπόλοιπα στις πισίνες μας!!

Ο κολυμβητικός σύλλογος ΙΧΘΥΣ, στους πρώτους επίσημους κολυμβητικούς αγώνες της ιστορίας του!

Ο κολυμβητικός σύλλογος ΙΧΘΥΣ, στους πρώτους επίσημους Αγώνες Κολύμβησης της ιστορίας του!

Ένα μεγάλο όνειρο γίνεται πραγματικότητα! Ήρθε η στιγμή που η ομάδα μας, ο Ιχθύς μας, ο δικός μας σύλλογος, κατέβηκε πρώτη φορά σε επίσημους Αγώνες Κολύμβησης! Για πολλούς από εμάς η συγκίνηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη! Ειδικά για αυτούς που αγωνίζονται για αυτή την ομάδα, μέσα και έξω από την πισίνα, κυριολεκτικά και μεταφορικά, από το 2011, όταν ο Ιχθύς ήταν ακόμα προσηλωμένος μόνο στο κομμάτι της βρεφικής κολύμβησης! Και ναι καλά καταλάβατε, κάποια από τα παιδιά μας που αγωνίστηκαν με το σήμα του Ιχθύ στο κεφάλι αλλά προπαντός στην καρδιά, είναι μαζί μας από βρέφη! Είναι συγκινητικό όχι μόνο γιατί βλέπεις παιδιά, που τα γνωρίζεις κυριολεκτικά πριν από τα πρώτα τους βήματα αλλά γιατί γνωρίζουμε ότι είστε και εσείς μαζί μας, συνοδοιπόροι, από τα πρώτα βήματα του Ιχθύ! Είμαστε πάρα πολύ περήφανοι για όλους του αθλητές μας! Είναι οι καλύτεροι! Και εσείς γονείς είστε οι καλύτεροι! και βλέποντας αναδρομικά όλα αυτά τα χρόνια που έχουμε περάσει, εδώ στον Ιχθύ, είμαστε σίγουροι ότι και σε αυτό το νέο κοινό ξεκίνημα για όλους μας, εφόσον μας βρήκε και πάλι μαζί, η επιτυχία είναι δεδομένη! Συγχαρητήρια πάλι στα παιδιά μας και φυσικά στον προπονητή μας κ. Γιάννη Γιαννούλη! Η επιτυχία ήταν ΤΕΡΑΣΤΙΑ! Συνεχίζουμε τον καθημερινό μας αγώνα, ο καθένας από το δικό του κομμάτι, μέχρι να φτάσουμε στην κορυφή! Ραντεβού στις πισίνες!

Ο Ιχθύς πραγματοποίησε ακόμα ένα σεμινάριο βρεφικής κολύμβησης!

Ένα ακόμα υπέροχο σεμινάριο του STA πραγματοποιήθηκε από τις 17/05 έως τις 19/05  με τη Δανάη Zελιώτη-Σούζου και το Νικόλα Χατζηγιακουμή στον υπέροχο χώρο μας στην Kαλαμαριά!

Μέσα από όλο αυτό το μοίρασμα εμπειριών και γνώσεων, μπορούμε να πούμε πια με σιγουριά πως είμαστε πολύ συγκινημένοι που μέσα από όλα αυτά τα σεμινάρια, δίνουμε την ευκαιρία σε νέους ανθρώπους να γνωρίσουν την βρεφική κολύμβηση και με τη σειρά τους να έχουν την ευκαιρία να αξιοποιήσουν αυτές τις γνώσεις και να κάνουν χαρούμενους γονείς και βρέφη που θα ζήσουν αυτή την εμπειρία!

Σε αυτό το τριήμερο που ζήσαμε, μέσα από τις θεωρίες της βρεφικής κολύμβησης αλλά και μέσα από τα πρακτικά κομμάτια, γίναμε όλοι μια ομάδα!

Γι’ άλλη μια φορά, αποδείχθηκε πως όταν μαθαίνεις κάτι που αφορά στα βρέφη κι ασχολείσαι μ’ αυτό, δεν υπάρχει κανένας άλλος δρόμος παρά ο δρόμος της αγάπης και της κατανόησης.

Δανάη Σε ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά για την αρτιότητα, τον επαγγελματισμό και την υπευθυνότητα σε όλο αυτό το πολύτιμο μοίρασμα γνώσεων!

Εις το επανιδείν!

 

 

Δωρεάν Σεμινάριο Πρώτων Βοηθειών για Βρέφη και Παιδιά

ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΣΑΣ! ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΕΧΟΥΝ ΚΛΕΙΣΕΙ!

Αγαπητοί μας γονείς!

Με χαρά σας ανακοινώνουμε το καθιερωμένο μας ΔΩΡΕΑΝ σεμινάριο πρώτων βοηθειών για βρέφη και παιδιά!

Θα πραγματοποιηθεί, το Σάββατο 15/6/2019, 17:00-20:00, στη EUROMEDICA – Αρωγής Θεσσαλονίκης.

Ο άνθρωπος που θα μας δώσει τα φώτα του, ο κύριος Κοτσομύτης Αθανάσιος, προέρχεται από την έμπειρη κι εξειδικευμένη ομάδα της BAYLINE – Ναυαγοσωστική Ακαδημία Ελλάδος και είναι καθηγητής Φυσικής Αγωγής, εκπαιδευτής ναυαγοσωστικής, προπονητής κολύμβησης και εκπαιδευτής Ά Βοηθειών. Σας περιμένουμε λοιπόν, σ’ αυτό το σεμινάριο όπου θα μάθουμε πολλά και πάρα πολύ σημαντικά πράγματα για την ασφάλεια τόσο τη δική μας, όσο και των παιδιών μας.

Δυστυχώς οι μικροί μας φίλοι δε θα μπορέσουν να παρευρεθούν, αν και θα το θέλαμε πολύ. Οι σημαντικές πληροφορίες που θα λάβετε, απαιτούν την αμέριστη προσοχή σας.

Ευχαριστούμε για την κατανόηση.

Απαραίτητη προϋπόθεση, η δήλωση συμμετοχής.

*Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Παρακαλούμε, αν θέλετε να ακυρώσετε τη θέση σας, και έχετε συμπληρώσει ήδη τη φόρμα, επικοινωνήστε με τη γραμματεία μας εγκαίρως έτσι ώστε να επωφεληθεί κάποιος άλλος γονέας. Σας ευχαριστούμε.

Να είστε όλοι εκεί, σας περιμένουμε!