ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

κολύμβηση

ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ!

Το πιο δυναμικό και χαρούμενο προαγωνιστικό πρόγραμμα κολύμβησης για παιδιά και εφήβους, μέσα από την ενσυναίσθησή και την πρόθεση του νεαρού αθλητή!

Το ολοκληρωμένο και έμπειρο προπονητικό μας επιτελείο προσεγγίζει τον πρωταθλητισμό ολιστικά. Καλύπτουμε όλο το φάσμα των αναγκών, από την ψυχολογία και τη διατροφή των αθλητών, μέχρι την γυμναστική μέσα και έξω από το νερό, στις πιο άρτιες εγκαταστάσεις.

Η ομάδα κολύμβησης Ιχθύς έπειτα από πολλά χρόνια έρευνας και εκπαίδευσης, καθώς και της προετοιμασίας των παιδιών που συμμετέχουν στο καινοτόμο κολυμβητικό μας πρόγραμμα από το 2011, είμαστε πλέον όλοι έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο της βήμα: την εδραίωση του τμήματος της προαγωνιστικής κολύμβησης για παιδιά από 8 ετών και άνω. Όραμα και στόχος μας είναι να διαδραματίσουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στα κολυμβητικά δρώμενα της χώρας, μέσα από το καινοτόμο και πρωτοποριακό  προπονητικό πρόγραμμα που έχουμε αναπτύξει.

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα οραματιζόμαστε να δούμε πρωταθλητές που κολυμπάνε από βρέφη κι από την κοιλιά της μαμάς!
 

3 ΔΥΝΑΤΕΣ ΕΠΙΛΟΓΕΣ ΠΡΟΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Στην ηλικία των 8 ετών το παιδί μπορεί να προχωρήσει στην προαγωνιστική κατηγορία, της οποίας υπεύθυνος προπονητής είναι ο τεχνικός διευθυντής μας, ο Κωνσταντίνος Παπαδημητρίου. Tο παιδί μαθαίνει ολοκληρωμένα τη σωστή τεχνική της κολύμβησης, το ευ αγωνίζεσθαι και ξεκινάει να θέτει αγωνιστικούς στόχους που αναβαθμίζονται χρόνο με το χρόνο. Η προαγωνιστική χωρίζεται σε 3 κατηγορίες.  Όλα τα παιδιά έχουν δελτία, σε περίπτωση που επιλέξουν να συμμετέχουν σε κάποιους αγώνες, σε όποια κατηγορία κι αν κολυμπάνε.

ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ;

Προαγωνιστική κολύμβηση πραγματοποείται στα κολυμβητήρια Ιχθύς, Apollo και Εθνικό.

ΟΙ ΜΠΛΕ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ

Ηλικίες:
8-12 ετών

Προτεινόμενη συχνότητα:
2-3 φορές την εβδομάδα
45 λεπτά

Η κατηγορία αυτή είναι ανοιχτή για όλα τα παιδιά από 8 έως 12 ετών που θέλουν να συνεχίσουν να επωφελούνται από τα οφέλη της κολύμβησης, χωρίς την προϋπόθεση αγωνιστικών υποχρεώσεων. Η ένταση των ασκήσεων, καθώς και η αναλογία παιχνιδιού και άσκησης είναι σε βατά επίπεδα. Ο προπονητής βρίσκεται κατά κύριο λόγο εκτός νερού με ταυτόχρονη έντονη καθοδήγηση και συμμετοχή του ίδιου στο πρόγραμμα.

ΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Ηλικίες:
8-12 ετών

Προτεινόμενη συχνότητα:
2-3 φορές την εβδομάδα
45 λεπτά

Σε αυτήν την κατηγορία κολυμπάνε όλα τα παιδιά 8-12 που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν ένα πιο προπονητικό μονοπάτι. Η ένταση των ασκήσεων δυναμώνει, ενώ μειώνεται ο χρόνος που απαιτείται για την επίτευξη της άσκησης. Η αναλογία παιχνιδιού και άσκησης διατηρείται σε υψηλά επίπεδα. Στην ουσία πρόκειται για μια ομαλή μετάβαση από τις ακαδημίες στο προαγωνιστικό κομμάτι, με την καθοδήγηση του προπονητή έξω από το νερό, για καλύτερη επίβλεψη και τεχνική διόρθωση.

ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΟΙ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ

Ηλικίες:
8-12 ετών

Προτεινόμενη συχνότητα:
4-5 φορές την εβδομάδα
1 ώρα & 45 λεπτά

Σε αυτήν την κατηγορία κολυμπάνε τα παιδιά 8-12 που θα επιλέξουν να ακολουθήσουν ένα ακόμη πιο έντονο προπονητικό μονοπάτι. Στην ουσία πρόκειται για μία πλήρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία των παιδιών για τη συμμετοχή σε αγώνες.  Η ένταση των ασκήσεων δυναμώνει ακόμη περισσότερο, σε σχέση με την προηγούμενη κατηγορία, καθώς τα παιδιά έχουν επιλέξει να συμμετέχουν δυναμικά στην προπόνηση. Κύριο μέλημά μας είναι η άψογη φυσική κατάσταση των παιδιών, η βελτίωση της τεχνικής τους, καθώς και η ψυχολογική υποστήριξή τους, ώστε να επιτύχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Επίσης Τρίτη και Πέμπτη κολυμπάμε σε έναν ξεχωριστό χώρο με συνθήκες παρόμοιες των αγώνων!

Ηλικίες:
13 ετών και άνω

Προτεινόμενη συχνότητα:
5 φορές την εβδομάδα
90 λεπτά

Η κατηγορία αυτή αποτελεί τη φυσική εξέλιξη του αθλήματος και την πραγματική μήτρα των μελλοντικών πρωταθλητών! Το ολοκληρωμένο και έμπειρο προπονητικό μας επιτελείο προσεγγίζει τον πρωταθλητισμό ολιστικά, καλύπτοντας όλο το φάσμα των αναγκών των αθλητών, από την ψυχολογική υποστήριξη και τη διατροφή, μέχρι το πρόγραμμα εκγύμνασης μέσα και έξω από το νερό στις πιο άρτιες εγκαταστάσεις.

Shopping Basket