ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Ιχθύς

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ

Στις Ακαδημίες Κολύμβησης Ιχθύς έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο και καινοτόμο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για προσχολική και μετέπειτα ηλικία που βασίζεται στο παιχνίδι. Υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία με επίτευξη τεχνικής, πειθαρχίας και εκμάθησης, ενώ το παιδί νιώθει ότι παίζει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να αγαπήσει το νερό. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα γίνονται αυτόματα.

ΟΦΕΛΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΑΠΟ ΜΙΚΡΗ ΗΛΙΚΙΑ

Η κολύμβηση θεωρείται από πολλούς επιστήμονες ως το ιδανικότερο άθλημα! Έχει ελάχιστους τραυματισμούς και δεν επιβαρύνει το μυοσκελετικό σύστημα κατά την αναπτυξιακή ηλικία του παιδιού! Παράλληλα, γυμνάζει όλο το σώμα και το καρδιαγγειακό σύστημα. Με τη κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική ικανότηταη καρδιακή λειτουργία. Παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Επίσης, η κολύμβηση προλαμβάνει την παιδική παχυσαρκία που έχει συνδεθεί με το διαβήτη.

Ακόμη, έχει παρατηρηθεί ότι τα οφέλη της άσκησης, όταν γίνεται μέσα στο ζεστό νερό, είναι πολύ μεγαλύτερα και μάλιστα τόσο, ώστε να προλαμβάνουν την αρτηριακή πίεση. Το ζεστό νερό ενισχύει τη διαστολή των αιμοφόρων αγγείων και έτσι βελτιώνεται η ροή του αίματος. Βελτιώνει την ελαστικότητα των αρθρώσεων και αυξάνει τη μυική ισχύ και αντοχή. Μειώνει το μυικό σπασμό, μειώνει το αίσθημα του πόνου. Αυξάνει το μεταβολικό ρυθμό, το ποσοστό του αίματος που επιστρέφει στην καρδιά και την πνευμονική λειτουργία.

Ως γνωστόν, τα παιδιά που γυμνάζονται, αρρωσταίνουν λιγότερο, κοιμούνται καλύτερα και τρώνε καλύτερα!

Τα παιδιά που κολυμπούν μπορούν επίσης να βελτιώσουν τη ψυχική και συναισθηματική τους υγεία. Καθώς οι δυνατότητες ενός παιδιού να κινείται ελεύθερα στο νερό αυξάνονται, αυξάνεται και η αίσθηση ευημερίας στο παιδί. Η επαφή με το νερό είναι πολύ ευεργετική και βοηθά να χαλαρώσει το σώμα και το μυαλό. Η βύθιση στο νερό και η συγκέντρωση για την τεχνική, δημιουργούν έναν χαλαρωτικό διαλογισμό μέσα στο υγρό στοιχείο. Επιπλέον, έχει παρατηρηθεί ότι οι άνθρωποι που κολυμπούν τείνουν να ασκούνται για μεγαλύτερες χρονικές περιόδους.

Η κολύμβηση προσφέρει μεγάλη χαρά στις ζωές των παιδιώνξεπερνούν τους φόβους τους και αποκτούν αυτοπεποίθηση και έτσι αναπτύσσουν πιο υγιείς και δυναμικές προσωπικότητες.

Τα μαθήματα κολύμβησης από μικρή ηλικία θέτουν γερά θεμέλια για μια ζωή ενός μελλοντικού ενήλικα, κοινωνικού και ανεξάρτητου, που θα μπορεί να συμμετέχει αλλά και να χαίρεται μεγάλη ποικιλία θαλάσσιων αθλημάτων, μέσα και έξω από το νερό.

Τέλος, όσο νωρίτερα ξεκινήσει το παιδί την κολύμβηση, τόσο γρηγορότερα θα αναπτύξει άμυνες για την απόλυτη ασφάλειά του μέσα στο νερό.

ΠΟΥ ΓΙΝΟΝΤΑΙ;

Οι ακαδημίες κολύμβησης πραγματοποιούνται στα κολυμβητήρια Ιχθύς, Apollo και Εθνικό.

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΚΑΔΗΜΙΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ

Για το πρόγραμμα μας χρειάζεται ο παρακάτω εξοπλισμός για τις ακαδημίες κολύμβησης:

Δικαιολογητικά:

  1. Ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου για το παιδί και 1 φωτογραφία ταυτότητας ( η φωτογραφία είναι προαιρετική).

Εξοπλισμός:

  1. Μαγιώ
  2. Κολυμβητικό σκουφάκι και γυαλάκια
  3. Αντιολισθητικές σαγιονάρες και μπουρνούζι ή πετσέτα
  4. Καλλυντικά παιδιού
  5. Τσάντα κολύμβησης
  6. Μάλλινο σκουφάκι για την έξοδο από το χώρο.

*Παιχνίδια, μακαρόνια και υπόλοιπος κολυμβητικός εξοπλισμός, παρέχεται από εμάς.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΜΑΘΗΣΗ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ ΣΕ ΠΑΙΔΙΑ

Τα μαθήματα κολύμβησης στις ακαδημίες Pre-Junior για ηλικίες 2,5-5 ετών γίνονται 1 φορά την εβδομάδα με διάρκεια μαθήματος 30 λεπτά. Για τις ακαδημίες Junior για ηλικίες 5-8 ετών γίνονται 1-2 φορές την εβδομάδα με διάρκεια μαθήματος 40 λεπτά.

Ναι! Η κολύμβηση ενδείκνυται για όλες τις εποχές του χρόνου. Ειδικά όταν οι εγκαταστάσεις το επιτρέπουν, είναι απαραίτητο τα παιδιά να κολυμπούν, κυρίως κατά τη διάρκεια του χειμώνα, ώστε στην έξαρση των ιώσεων, να έχουμε ένα ισχυρό ανοσοποιητικό σύστημα.

Στις ακαδημίες κολύμβησης έχουμε αναπτύξει ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκμάθησης κολύμβησης για προσχολική και μετέπειτα ηλικία που βασίζεται στο παιχνίδι. Υπάρχει συγκεκριμένη μεθοδολογία με επίτευξη τεχνικής, πειθαρχίας και εκμάθησης, όμως το παιδί νιώθει ότι παίζει, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για να αγαπήσει το νερό. Όταν αγαπάς αυτό που κάνεις, όλα γίνονται αυτόματα.

Τα παιδιά μαθαίνουν να κολυμπούν όλα τα στυλ κολύμβησης (ελεύθερο, ύπτιο, πρόσθιο, πεταλούδα)

3 ώρες πριν ξεκινήσει την άσκηση, είτε αυτή είναι εντός νερού είτε εκτός νερού.

Ναι, μπορεί. Θα ξεκινήσει στην αρχή σε τμήμα με άλλα παιδιά που θα είναι επίσης αρχάρια και στην ηλικία του στο Κολυμβητήριο Ιχθύς Καλαμαριά, έτσι ώστε να συμμετέχει στη συνέχεια στα τμήματα της προαγωνιστικής κατηγορίας.

Οι προδιαγραφές είναι να αγαπάει το νερό και να θέλει. Ακόμη κι αν υπάρχουν όμως ενδοιασμοί από το παιδί, εμείς έχουμε τις μεθόδους και τον τρόπο, να βοηθήσουμε το παιδί να ξεπεράσει το όποιο φόβο του.

Τόσο η διάρκεια, όσο και η συχνότητα – σε συνδυασμό με τη θερμοκρασία της πισίνας – είναι ιδανικά για τη συγκεκριμένη ηλικία των παιδιών που έρχονται στην πισίνα μας στην Καλαμαριά. Με αυτή τη συχνότητα, τα παιδιά απολαμβάνουν, στην κατάλληλη ηλικία τα οφέλη μιας προπόνησης, την οποία έχουν διαλέξει κι άρα δείχνουν συνέπεια και υπευθυνότητα γι’ αυτήν. Έτσι, καταφέρνουν να εξελίξουν και να επιτύχουν τη σωστή τεχνική στην κατάλληλη ηλικία, όταν δηλαδή τα παιδιά έχουν “μπει” στο γνωστικό αντικείμενο.

Shopping Basket