Πως να κόψετε την πιπίλα; 7 Τρόποι για να το καταφέρετε.

Πως να κόψετε την πιπίλα;  7 Τρόποι για να το καταφέρετε.

Θα πρέπει να ξέρετε ότι δεν υπάρχει μόνο μία συγκεκριμένη μέθοδος  που θα ακολουθήσετε, ώστε αμέσως να καταφέρετε το μικρό σας να αποχωριστεί την πολυαγαπημένη του πιπίλα. Υπάρχουν διαφορετικοί τρόποι με τους οποίους πολλοί γονείς πειραματίστηκαν και τελικά τα κατάφεραν, ανάλογα με το τι ταίριαζε στην ψυχοσύνθεση του καθένα.

Πρέπει να θυμάστε μόνο ότι αυτή η διαδικασία δε θα πρέπει να είναι τραυματική για το παιδί. Και αν κάποιες στιγμές σκέφτεστε ότι δε μπορείτε με τίποτα να του την κόψετε, παρηγορηθείτε στη σκέψη ότι δεν κυκλοφορεί κανένας ενήλικας με πιπίλα στο στόμα.

  1. Κόψτε την σταδιακά. Ξεκινήστε να μειώνετε τη χρήση της πιπίλας κατά την διάρκεια της ημέρας. Συνήθως το παιδί αποζητάει την πιπίλα επειδή δεν έχει τι να κάνει. Απασχολήστε το με παιχνίδια, βιβλία, άλλες δραστηριότητες και περιορίστε την πιπίλα μόνο την ώρα του ύπνου μέχρι να την καταργήσετε εντελώς.

  2. Αν το νήπιο σας πηγαίνει παιδικό σταθμό, εξηγήστε του ότι από τους φίλους του κανείς δεν έχει πιπίλα. Ενθαρρύνετε το με λόγια όπως «είσαι μεγάλο αγόρι τώρα» ή «είσαι μεγάλη κοπέλα και δεν χρειάζεσαι την πιπίλα πια».

  3. Πιο παραδοσιακοί τρόποι για να πάψει το μικρό σας να αποζητάει την πιπίλα είναι να κόψετε την ακρούλα της ρώγας ώστε να μη το ευχαριστεί ιδιαίτερα η χρήση της.

  4. Βάλτε στη πιπίλα κάτι με γεύση πικρή ή ξινή.

  5. Μπορείτε να του ανακοινώσετε ότι η πιπίλα χάθηκε για πάντα. (Την πήρε η γατούλα να την δώσει σε άλλα παιδάκια που δεν έχουν πιπίλες)

  6. Να συμφωνήσετε με το νήπιο σας ότι την πιπίλα θα την «αφήσετε στην νεράιδα».

  7. Τέλος, μπορείτε απλά να την πετάξετε.

Διαβάστε εδώ περισσότερες χρήσιμες συμβουλές για νέες μαμάδες!