ΟΡΟΙ

χρήσης

Η ασφαλής και εύκολη περιήγησή σας στην ιστοσελίδα μας αποτελεί προτεραιότητά μας!

Συνιστούμε στους χρήστες της ιστοσελίδας μας να διαβάσουν προσεκτικά τους παρακάτω Όρους Χρήσης. Το παρόν  κείμενο ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις υπό τις οποίες παρέχουμε υπηρεσίες και πληροφορίες μέσω της ιστοσελίδας μας. Οι Όροι Χρήσης διέπουν όλο το περιεχόμενο που υπάρχει υπό το όνομα τομέα (domain name) www.ixthys.gr, καθώς και κάθε επικοινωνία που αποστέλλουμε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Με τη χρήση της ιστοσελίδας μας, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης. Αν διαφωνείτε με κάποιον από αυτούς, οφείλετε να διακόψετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα και να μας ενημερώσετε σχετικά.

 

 1. Πεδίο Εφαρμογής

1.1 Είμαστε η ομάδα κολύμβησης, η ετερόρρυθμη εταιρία με την επωνυμία «ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΧΑΤΖΗΓΙΑΚΟΥΜΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.» και το διακριτικό τίτλο «ΙΧΘΕΙΣ AQUA CLUB», με έδρα την Θεσσαλονίκη, Μιαούλη 18,  Τ.Κ. 55132, email: info@ixthys.gr, τηλ: +30 2313 054671. Η ηλεκτρονική διεύθυνση http:// www.ixthys.gr αποτελεί την επίσημη ιστοσελίδα μας, μέσω της οποίας παρέχουμε πληροφορίες για την ομάδα κολύμβησης Ιχθύς, καθώς και για τις υπηρεσίες που προσφέρουμε μέσω αυτής (μαθήματα, σεμινάρια, ακαδημίες κολύμβησης).

1.2 Οι παρόντες όροι διέπουν τη χρήση της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών της από κάθε επισκέπτη/χρήστη. Καλείστε να διαβάσετε προσεκτικά και να αποδεχθείτε τους παρόντες όρους. Σε περίπτωση διαφωνίας με κάποιον από τους όρους, οφείλετε να διακόψετε και να αποφύγετε την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα.

1.3 Τα ισχύοντα για τους παρόντες Όρους Χρήσης ισχύουν και για κάθε άλλο όρο που βρίσκεται εντός της ιστοσελίδας, τους οποίους αποδέχεστε ανεπιφύλακτα. Η ανεπιφύλακτη αποδοχή των Όρων τεκμαίρεται αμάχητα και δεσμεύει τον καταναλωτή, κατ’ άρ. 2 παρ. 1 Ν. 2251/1994.

1.4 Η επεξεργασία τυχόν προσωπικών σας δεδομένων διέπεται από την Πολιτική Απορρήτου μας. Σας παρακαλούμε να διαβάσετε προσεκτικά το κείμενο αυτό για να ενημερωθείτε σχετικά με τα στοιχεία που επεξεργαζόμαστε, τους σκοπούς επεξεργασίας αλλά και τα δικαιώματά σας.

 1. Πρόσβαση στην Ιστοσελίδα

2.1 Προσπαθούμε να συντηρούμε και να εξασφαλίζουμε τη διαθεσιμότητα της ιστοσελίδας μας και του περιεχομένου της. Ανεξάρτητα από τις προσπάθειες αυτές, η διαθεσιμότητα της παρούσας ιστοσελίδας εξαρτάται από διάφορους παράγοντες, όπως, ενδεικτικά, τον τεχνικό εξοπλισμό των χρηστών, τον αριθμό των χρηστών που προσπαθούν να συνδεθούν ταυτόχρονα με τον παρόντα δικτυακό τόπο ή με το διαδίκτυο, κ.λπ. Δεν φέρουμε καμία ευθύνη για τη διαθεσιμότητα του περιεχομένου της ιστοσελίδας και την πρόσβασή σας σε αυτό. Δικαιούμαστε, επίσης, να συντηρούμε την ιστοσελίδα, ακόμα και αν αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αναπόφευκτη διακοπή της λειτουργίας της προσωρινά.

2.2 Δικαιούμαστε, ανά πάσα στιγμή και χωρίς προειδοποίηση, να μεταβάλλουμε την φύση και το περιεχόμενό της ιστοσελίδας, καθώς και να αναστέλλουμε ή να διακόπτουμε προσωρινά ή και μόνιμα την λειτουργία της. Μπορεί, επίσης, να διακοπεί ή ανασταλεί ή παρεμποδισθεί η λειτουργία της ιστοσελίδας από λόγους που διαφεύγουν τον έλεγχο ή την βούλησή μας.

 1. Εγγραφή στην Ιστοσελίδα

3.1 Για την περιήγησή σας στην ιστοσελίδα δεν απαιτείται εγγραφή σε αυτή. Ενδέχεται σε ορισμένες περιπτώσεις να σας ζητηθεί η καταχώριση των στοιχείων σας για την καλύτερη επικοινωνία μαζί σας μέσω της Φόρμας επικοινωνίας της ιστοσελίδα ή για την εγγραφή σας σε μαθήματα, σεμινάρια και ακαδημίες κολύμβησης ή την κράτηση θέσης σε αυτά.

3.2 Σας δίνεται η δυνατότητα να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο ώστε να λαμβάνετε ενημερώσεις σχετικά με τις υπηρεσίες, τις εκδηλώσεις και τις προσφορές μας. Το περιεχόμενο του ενημερωτικού μας δελτίου καλύπτεται από τους παρόντες Όρους Χρήσης.

3.3 Έχετε τη δυνατότητα να διαγραφείτε από το ενημερωτικό μας δελτίο ανά πάσα στιγμή, γνωστοποιώντας μας την πρόθεσή σας. Μετά τη γνωστοποίησή αυτή, η διεύθυνση του ηλεκτρονικού σας ταχυδρομείου διαγράφεται από κάθε αρχείο μας μέσα σε 5 εργάσιμες ημέρες.

 1. Περιεχόμενο Ιστοσελίδας

4.1 Το περιεχόμενο της ιστοσελίδας παρέχεται «ως έχει», χωρίς καμία εγγύηση εκπεφρασμένη ή και συνεπαγόμενη με οποιονδήποτε τρόπο. Καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την ασφάλεια και την εγκυρότητα του περιεχομένου. Παρόλα αυτά, δεν δεσμευόμαστε, ούτε εγγυόμαστε, ούτε αναλαμβάνουμε οποιαδήποτε ευθύνη σχετικά με το περιεχόμενο και την ασφάλεια της ιστοσελίδας. Αποδέχεστε ότι χρησιμοποιείτε το αναρτημένο περιεχόμενο και τις προσφερόμενες υπηρεσίες με δική σας ευθύνη.

4.2 Καλείστε να χρησιμοποιείτε λογισμικό προστασίας από ηλεκτρονικούς ιούς ή άλλα επιβλαβή προγράμματα και στοιχεία. Ελέγχουμε επισταμένως το επίπεδο ασφαλείας των υπηρεσιών μας στο ηλεκτρονικό περιβάλλον, με τη χρήση προγραμμάτων κατά της διασποράς ιών και κακόβουλου λογισμικού, αλλά δεν ευθυνόμαστε για οποιαδήποτε τυχόν ζημία ή βλάβη ή μόλυνση από ηλεκτρονικούς ιούς ή/και άλλα κακόβουλα προγράμματα προκληθεί κατά την πρόσβαση και χρήση της ιστοσελίδας μας στον ηλεκτρονικό σας υπολογιστή ή σε άλλο ηλεκτρονικό μέσο και εν γένει συσκευή ή στα προγράμματα και δεδομένα σας, ούτε ευθυνόμαστε για ζημία που έχει σχέση με αδυναμία εκτέλεσης, λάθος, παράλειψη, διακοπή, ελάττωμα, καθυστέρηση λειτουργίας ή εκπομπής ή πτώση γραμμής συστήματος, κ.λπ.

4.3 Απαγορεύεται ρητά να παρεμβαίνετε στη μορφή, λειτουργία, υπηρεσίες, περιεχόμενο, βάσεις δεδομένων και σε άλλο κάθε στοιχείο της ιστοσελίδας, με τη χρήση οποιουδήποτε μηχανισμού, κακόβουλου ή μη λογισμικού, με διαδικασία ηλεκτρονική ή μη, με αποστολή ανεπιθύμητων ή επιβλαβών αρχείων όπως, ενδεικτικά, ανεπιθύμητων μηνυμάτων (spam), ιών, κακόβουλων εφαρμογών (malware) κ.ά. ικανών να επηρεάσουν, βλάψουν, αναστείλουν, διακόψουν και, γενικά, παρεμποδίσουν την ομαλή λειτουργία της. Επιφυλασσόμαστε να επιδιώξουμε την ανόρθωση των ζημιών που ενδέχεται να προκληθούν από παράνομες συμπεριφορές σας, όπως οι ανωτέρω ενδεικτικά αναφερόμενες, καθώς και την ποινική δίωξη παντός υπευθύνου.

 1. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

5.1 Όλα τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας σχετικά με τη μορφή και το περιεχόμενο της Ιστοσελίδας ανήκουν στην ομάδα κολύμβησης Ιχθύς και προστατεύονται από τις οικείες διατάξεις του ελληνικού, ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου. Ενδεικτικά, τα δικαιώματα αυτά αφορούν σήματα, διακριτικά γνωρίσματα, φωτογραφίες, κείμενα, ανακοινώσεις, κατοχυρωμένα ή μη.

5.2 Δεσμεύεστε να μην προσβάλετε τα δικαιώματα αυτά με οποιοδήποτε τρόπο, καθώς απαγορεύεται ρητά η με οιονδήποτε τρόπο χρήση, αντιγραφή, αποθήκευση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση, μετάδοση, έκδοση, λήψη (download), αποθήκευση, μετάφραση και τροποποίηση τμήματος ή του συνόλου του περιεχομένου της ιστοσελίδας και των υπηρεσιών που προσφέρονται σε αυτή χωρίς, για εμπορικούς ή άλλους σκοπούς, τμηματικά ή περιληπτικά, χωρίς την προηγούμενη ρητή έγγραφη συναίνεση μας. Η εμφάνιση και έκθεση των ανωτέρω στην παρούσα ιστοσελίδα δεν θα πρέπει κατά κανένα τρόπο να εκληφθεί ως μεταβίβαση ή παραχώρηση ρητής ή σιωπηρής άδειας ή δικαιώματος χρήσης τους. Επιφυλασσόμαστε έναντι πάντων για κάθε νόμιμο ή/και συμβατικό δικαίωμά μας, πλέον των ρητώς αναφερομένων στην παρούσα παράγραφο.

 

 1. Υπερσυνδέσεις (Hyperlink) προς τρίτες Ιστοσελίδες

6.1 Με τη βοήθεια κατάλληλων συνδέσμων εντός της ιστοσελίδας παρέχεται η δυνατότητα πρόσβασης σε ιστοσελίδες τρίτων μερών. Η τοποθέτηση των συνδέσμων αυτών έχει γίνει με μοναδικό σκοπό τη διευκόλυνσή σας κατά τη διάρκεια της περιήγησής σας στο διαδίκτυο και την πληρέστερη ενημέρωσή σας για νέα και θέματα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν. Δεν αποτελεί επ’ ουδενί ένδειξη αποδοχής ή έγκρισης του περιεχομένου των ιστοσελίδων που παρατίθενται με υπερσύνδεσμο. Ο εκάστοτε σύνδεσμος οδηγεί σε μια διαφορετική ιστοσελίδα, η περιήγηση στην οποία υπόκειται στους όρους χρήσης της ιστοσελίδας αυτής.

6.2 Η ομάδα κολύμβησης Ιχθύς δεν ευθύνετε σε καμία περίπτωση για το περιεχόμενο, τις υπηρεσίες και την πολιτική διαχείρισης δεδομένων άλλων διαδικτυακών τόπων, των οποίων οι «υπερσύνδεσμοι» (hyperlinks) ή οι διαφημίσεις είναι αναρτημένοι στην ιστοσελίδα, δεν εγγυόνται για τη διαθεσιμότητά τους και δεν ευθύνονται για οποιαδήποτε ζημία ήθελε τυχόν προκληθεί εκ της χρήσης τους, καθώς αποκτάτε πρόσβαση σε αυτές αποκλειστικά με δική σας ευθύνη.

 1. Δημοσιεύσεις Χρηστών

7.1 Στις περιπτώσεις όπου σας δίνεται η δυνατότητα να δημοσιεύσετε ή να αποστείλετε οποιεσδήποτε πληροφορίες, οπτικοακουστικό υλικό, κείμενο, σύνδεσμο σε άλλη ιστοσελίδα ή γενικότερα αρχείο αναγνώσιμο/εκτελέσιμο από ηλεκτρονικό υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή, για το περιεχόμενο τους ευθύνεστε οι ίδιοι αποκλειστικά. Υπενθυμίζεται ότι για κάθε δημοσίευση/αποστολή είναι απαραίτητο να υπάρχει δικαίωμα μετάδοσης του περιεχομένου είτε βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας είτε βάσει οποιασδήποτε νόμιμης συμβατικής σχέσης.

7.2 Σε κάθε περίπτωση απαγορεύεται το περιεχόμενο των ως άνω αναφερομένων στοιχείων:

7.2.1 Να είναι παράνομο, υβριστικό, χυδαίο, πορνογραφικό, απειλητικό, συκοφαντικό, ενοχλητικό, επιβλαβές για ανηλίκους ή να εκφράζει εθνικές, φυλετικές ή άλλες διακρίσεις,

7.2.2 Να παραβιάζει πνευματικά ή άλλα ιδιοκτησιακά δικαιώματα τρίτων. συμπεριλαμβανομένων των εμπορικών σημάτων και μυστικών καθώς και των ευρεσιτεχνιών.

7.2.3 Να περιλαμβάνει οποιοδήποτε ιό (virus), επιβλαβές λογισμικό ή κώδικα (malware), αυτόκλητο διαφημιστικό υλικό (pop-up) και ανεπιθύμητη μαζική αλληλογραφία (spam) που να μπορεί να προκαλέσει είτε προσωρινή ή μόνιμη βλάβη/δυσλειτουργία σε οποιοδήποτε υλικό εξάρτημα (hardware) ή λογισμικό (software) ηλεκτρονικού υπολογιστή ή έξυπνων ή μη ηλεκτρονικών συσκευών είτε καθυστερήσεις, παρεμβολές και διακοπές στις λειτουργίες των διακομιστών ή οποιουδήποτε τηλεπικοινωνιακού δικτύου.

7.2.4 Να περιέχει ψευδή δήλωση ως προς το πρόσωπό σας ή μίμηση οποιουδήποτε προσώπου (φυσικού ή νομικού).

7.2.5 Να περιέχει ψευδή, ανακριβή ή ηθελημένα ελλιπή στοιχεία ως προς το πρόσωπο, την ιδιότητα, τα προσωπικά στοιχεία και το λόγο επίσκεψής σας στην ιστοσελίδας μας.

7.3 Απαλλασσόμαστε της ευθύνης για περιεχόμενο που δημοσιεύεται από τρίτους στην ιστοσελίδα και αντιτίθεται στους παραπάνω, καθ’ όσον ανταποκρινόμαστε στις υποχρεώσεις πρόνοιας και ελέγχου που προβλέπει ο νόμος. Οποιαδήποτε έξοδα ή αποζημίωση, που τυχόν κληθούμε να καταβάλουμε λόγω παραβάσεως από μέρους σας των παραπάνω όρων, βαρύνουν εσάς και καλείστε να τα καταβάλετε άμεσα και χωρίς να απαιτείται προσφυγή από μέρους μας ενώπιον δικαστικών αρχών.

 1. Συμπεριφορά και Ευθύνη των Χρηστών

8.1 Ως χρήστες της ιστοσελίδας μας, δεσμεύεστε να σέβεστε και να τηρείτε τους νόμους του Ελληνικού Κράτους, αλλά και του Ευρωπαϊκού ή Διεθνούς Δικαίου που βρίσκουν εφαρμογή στη χρήση της ιστοσελίδας μας και να ασκείτε τα δικαιώματά σας εντός των ορίων της καλής πίστης, των συναλλακτικών και χρηστών ηθών. Επίσης, δεσμεύεστε να μην παρεμποδίζετε τη χρήση της ιστοσελίδας από τρίτους και να μην προβαίνετε σε πράξεις ή παραλείψεις που μπορούν να προκαλέσουν βλάβη ή δυσλειτουργία στην ιστοσελίδα και να επηρεάσουν ή να θέσουν σε κίνδυνο την παροχή υπηρεσιών από αυτή.

8.2 Υποχρεούστε να μη χρησιμοποιείτε την ιστοσελίδα για τη διενέργεια πράξεων, οι οποίες μπορούν να έχουν ως αποτέλεσμα την άσκηση ποινικής δίωξης ή την εκκίνηση οιασδήποτε αστικής ή διοικητικής διαδικασίας κατά της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς για πράξεις, που ενδεικτικά αναφέρονται στον Ποινικό Κώδικα, σε ειδικούς ποινικούς νόμους, στη νομοθεσία περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, στην νομοθεσία περί τηλεπικοινωνιών, στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου καθώς επίσης και στη σχετική νομοθεσία της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών, της Αρχής Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων και οποιασδήποτε άλλης Δημόσιας ή Διοικητικής Αρχής και Υπηρεσίας, καθώς και για πράξεις που θα μπορούσαν να προσβάλλουν οποιοδήποτε δικαίωμα ή άλλο έννομο συμφέρον της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς.

8.3  Η μη συμμόρφωσή σας με το εφαρμοστέο δίκαιο ή/και τους παρόντες Όρους Χρήσης, μας παρέχει το δικαίωμα να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα και να προβούμε σε κάθε αναγκαία ενέργεια, για την αντιμετώπιση της εν λόγω συμπεριφοράς. Επιφυλασσόμαστε για την άσκηση παντός άλλου νομίμου δικαιώματός μας. Η μη ενάσκηση των δικαιωμάτων που απορρέουν από τους παρόντες Όρους, δεν συνεπάγεται παραίτησή μας από τα δικαιώματα αυτά, ούτε επιφέρει σιωπηρή κατάργηση οποιουδήποτε Όρου.

 1. Ευθύνη της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς

9.1 Απαλλασσόμαστε από κάθε ευθύνη για κάθε τυχόν ζημία σας, υποχρέωση νόμιμη ή συμβατική απέναντι σας και κάθε άμεση ή παρεπόμενη αξίωσή σας, αν παραβιάζετε τους παρόντες Όρους Χρήσης, προβαίνετε σε αναληθή, ανακριβή και ελλιπή παροχή των αιτούμενων και μη πληροφοριών και δεδομένων σας, αναπτύσσετε παράνομη συμπεριφορά στα πλαίσια της περιήγησής σας στην ιστοσελίδα, παραβαίνετε τους κανόνες συμπεριφοράς, νόμιμους ή εθιμικούς, εκπληρώνετε πλημμελώς τις νόμιμες ή/και συμβατικές υποχρεώσεις σας διά πράξεων ή παραλείψεων.

9.2 Ρητά αποδέχεστε και αναγνωρίζετε την απαλλαγή της ομάδας κολύμβησης Ιχθύς, κατά τα ως άνω αναφερόμενα, και αποδέχεστε ότι φέρετε ακέραια την ευθύνη των πράξεών σας και τις παρεπόμενες υποχρεώσεις προς αποζημίωση των ζημιωθέντων.

 1. Εφαρμοστέο Δίκαιο

10.1 Οι παρόντες Όροι Χρήσης, καθώς και οποιαδήποτε διαφορά ή αξίωση απορρέει από ή σε σχέση με αυτούς και κάθε, εν γένει, διαφορά, που ανακύπτει από τη χρήση της παρούσας ιστοσελίδας ή που αφορά τους παρόντες Όρους, διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο. Εάν κάποια διάταξη κριθεί άκυρη ή ακυρώσιμη από το αρμόδιο ελληνικό δικαστήριο, παύει να ισχύει, χωρίς αυτό να επηρεάζει την ισχύ των υπολοίπων Όρων. Οποιαδήποτε παράλειψη άσκησης από μέρους μας συγκεκριμένου δικαιώματος ή όρου που απορρέει από το παρόν δεν συνιστά παραίτηση από αυτό.

10.2 Ρητά συμφωνείται, συνομολογείται και γίνεται αμοιβαίως αποδεκτό ότι τα Δικαστήρια της Θεσσαλονίκης θα έχουν αποκλειστική αρμοδιότητα αναφορικά με οποιαδήποτε διαφορά ή αξίωση που τυχόν ανακύψει μεταξύ μας, και διέπεται από το παρόν.

10.3 Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί ότι έχουμε ως πάγια επιδίωξη να επιλύουμε φιλικά και εξωδικαστικά οποιεσδήποτε διαφορές προκύψουν από τη χρήση της ιστοσελίδας μας ή την ερμηνεία και εφαρμογή των παρόντων Όρων Χρήσης. Για το λόγο αυτό, σε περίπτωση που εντοπίσετε κάποιο προβληματικό από νομικής ή ηθικής πλευράς στοιχείο, πληροφορία ή θέμα στον ιστότοπο, παρακαλείσθε να μας ενημερώσετε άμεσα στη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@ixthys.gr.

 1. Τροποποίηση Όρων Χρήσης

11.1 Διατηρούμε το δικαίωμα οποιαδήποτε στιγμή και χωρίς αιτιολόγηση να τροποποιούμε εγγράφως το παρόν κείμενο. Σας παρακαλούμε να ελέγχετε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το περιεχόμενο των όρων αυτών. Εφόσον εξακολουθείτε τη χρήση της ιστοσελίδας μας και των υπηρεσιών της, τεκμαίρεται ότι αποδέχεστε τους τροποποιημένους Όρους Χρήσης. Σε αντίθετη περίπτωση, οφείλετε να απέχετε από τη χρήση των υπηρεσιών μας και να μας ενημερώσετε σχετικά.

11.2 Σε περίπτωση που επέλθει ολική ή μερική ακυρότητα ή αδυναμία εφαρμογής μεμονωμένων όρων δεν επηρεάζεται το κύρος του συνόλου των υπολοίπων όρων.

 1. Επικοινωνήστε μαζί μας

12.1  Για κάθε διευκρίνιση και παροχή πληροφοριών σχετική με τη χρήση της ιστοσελίδας, μπορείτε να απευθύνεστε στην ομάδα κολύμβησης Ιχθύς, τηλ. +30 2313 054671, διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου: info@ixthys.gr.

Shopping Basket