Ψυχοεκπαίδευση γονέων Gestalt

Ιχθείς Aqua Club - Baby Swimming Thessaloniki Η βρεφική κολύμβηση στη Θεσσαλονίκη!

Μια πρωτοβουλία των Ιχθείς Babyswimming Thessaloniki

Ψυχοεκπαίδευση Γονέων Gestalt

Ψυχοεκπαίδευση Γονέων Gestalt:

Μαθαίνω να φροντίζω τον εαυτό μου, μαθαίνω να φροντίζω το παιδί μου

Όταν ένα παιδί έρχεται στον κόσμο, ένα από τα πρώτα συναισθήματα που αναφέρουμε οι γονείς  -μαζί με τη χαρά, τη συγκίνηση και την τρυφερότητα γι’ αυτό το καινούργιο «δικό μας» πλάσμα- είναι η τεράστια αίσθηση ευθύνης που νιώθουμε απέναντι σε αυτό, που μοιάζει τόσο μικρό και ευαίσθητο. Ως γονείς ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με ανησυχίες και συγκρούσεις, για το μέλλον του παιδιού και για την ίδια τη σχέση μας. Σε αυτό το νέο ρόλο αρχίζουμε να μαθαίνουμε συνεχώς μέσα από τα αναπόφευκτα λάθη και τις δυσκολίες μας. Πολλές φορές τα καταφέρνουμε αρκετά καλά, είτε ενστικτωδώς είτε μαθαίνοντας από την εμπειρία μας. Σε άλλες περιπτώσεις πάλι, η αρχική δυσκολία παραμένει και επαναλαμβάνεται.

Έτσι σκεπτόμενοι τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε οι γονείς και η οικογένεια σήμερα, δημιουργήσαμε ένα κύκλο ψυχοεκπαιδευτικών σεμιναρίων για τους νέους γονείς.

Υπάρχουν 2 πιθανές επιλογές:

Σχολή Γονέων Προσχολικής Ηλικίας

Η Σχολή Γονέων είναι μία ακολουθία ομαδικών συνεδριών (σταθερή ομάδα περίπου 10 γονέων, κάθε δεύτερη Πέμπτη του μήνα) που έχει ως σκοπό τη ψυχοεκπαίδευση, τη στήριξη και την ενδυνάμωσή μας. Πιο συγκεκριμένα, περιλαμβάνει ένα συνδυασμό θεωρητικών γνώσεων και  βιωματικών ασκήσεων που θέτουν τις βάσεις της πρακτικής μάθησης. Ο βιωματικός αυτός κύκλος σεμιναρίων απευθύνεται σε όλους εμάς, τους γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών), που έχουμε ερωτήματα, προβληματισμούς και ανησυχίες για το γονεϊκό μας ρόλο. 

Έναρξη: Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2017.

 

Θεματικές Ομιλίες

Αυτός ο κύκλος ανοιχτών ομιλιών με 7 αυτοτελείς θεματικές ενότητες, έχει τη μορφή διαλέξεων, πάνω σε πιο εξειδικευμένα θέματα που μας ενδιαφέρουν κάθε φορά. Απευθύνεται κυρίως σε γονείς παιδιών προσχολικής ηλικίας (0-6 ετών). Στόχος των ομιλιών είναι να διευρύνουμε τις θεωρητικές μας γνώσεις πάνω σε συγκεκριμένα θέματα διαπαιδαγώγησης, σχετικά με τη θεμελίωση συναισθηματικών και κοινωνικών δεξιοτήτων μέσα στην οικογένεια, που συμβάλλουν στην ψυχοκοινωνική και νοητική ανάπτυξη και εξέλιξή της. Θεωρητική βάση, συζήτηση, και case studies θα είναι τα εργαλεία μας!

Έναρξη: Παρασκευή  24  Φεβρουαρίου 2017.