Σούπερ-παιδιά τα βρέφη που κολυμπούν!

Σούπερ-παιδιά τα βρέφη που κολυμπούν!

Τα βρέφη που κολυμπούν εμφανίζουν καλύτερη ισορροπία και μπορούν να αρπάζουν και να κρατούν αντικείμενα πολύ πιο εύκολα από όσα βρέφη δεν μαθαίνουν κολύμβηση, όπως δείχνει νέα μελέτη.

ΛΟΝΔΙΝΟ: Η εκμάθηση κολύμβησης από την αρχή της ζωής χαρίζει στα παιδιά εντυπωσιακές δεξιότητες αργότερα στον βίο τους, σύμφωνα με νέα μελέτη ειδικών του Νορβηγικού Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας και του Πανεπιστημίου του Λάνκαστερ. Οι επιστήμονες ανακάλυψαν ότι τα μωρά που κολυμπούν εμφανίζουν καλύτερη ισορροπία και μπορούν να αρπάζουν και να κρατούν αντικείμενα πολύ πιο εύκολα από όσα βρέφη δεν μαθαίνουν κολύμβηση. Μάλιστα η διαφορά αυτή σε σημαντικές δεξιότητες φάνηκε να ισχύει ακόμη και όταν τα παιδιά είχαν συμπληρώσει τα πέντε έτη τους.

Οι ερευνητές συνέκριναν 19 βρέφη-κολυμβητές με αντίστοιχο αριθμό παιδιών που δεν συμμετείχαν σε μαθήματα κολύμβησης. Τα βρέφη είχαν συμμετάσχει σε πρόγραμμα κολύμβησης επί δύο ώρες την εβδομάδα από την ηλικία των δύο- τριών μηνών ως την ηλικία των επτά μηνών. Όταν τα παιδιά των δύο ομάδων εξετάστηκαν στην ηλικία των πέντε ετών, η διαφορά στις επιδόσεις τους σε ασκήσεις ισορροπίας και άλλων φυσικών δεξιοτήτων ήταν εντυπωσιακή, σημειώνουν οι ερευνητές στο επιστημονικό περιοδικό «Child: Care, Ηealth and Development». « Είδαμε καθαρά ότι οι μικροί κολυμβητές ήταν πολύ καλύτεροι σε ασκήσεις που σχετίζονταν με την ισορροπία και την ικανότητα του να πιάνουν αντικείμενα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Χέρμουντουρ Σίγκμουντσον , ένας εκ των επικεφαλής της μελέτης.

Δείτε τα οφέλη της βρεφικής κολύμβησης