Άρθρο από το περιοδικό “Κοίτα μαμά”

Η βρεφική κολύμβηση είναι ένα πρόγραμμα εκμάθησης και ανάπτυξης ικανοτήτων στο νερό, με τη μορφή παιχνιδιού. Το πρόγραμμα απευθύνεται σε γονείς και βρέφη ηλικίας από 6 μηνών έως 3,5 ετών.

Είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο ότι με τη βρεφική κολύμβηση ενισχύεται η σωματική διάπλαση των παιδιών, η αναπνευστική τους ικανότητα, η καρδιακή λειτουργία, ενώ παράλληλα βελτιώνεται η στάση και η θέση του σώματός τους. Ξεπερνούν τους φόβους τους, αποκτούν θάρρος κι αυτοπεποίθηση και γίνονται πιο αυτόνομα αλλά και πιο κοινωνικά. Είναι επίσης μια ευκαιρία για τους γονείς να περάσουν εποικοδομητικό χρόνο με τα παιδιά τους ενώ ως γνωστόν, τα παιδιά που γυμνάζονται, αρρωσταίνουν λιγότερο!!!

Τα δικαιολογητικά που χρειάζονται για τη συμμετοχή των ενηλίκων στο μάθημα είναι ιατρική βεβαίωση : παθολόγου, δερματολόγου, γυναικολόγου. Για τα παιδιά χρειάζεται ιατρική βεβαίωση παιδιάτρου και τρεις φωτογραφίες!

Στο κέντρο της Θεσσαλονίκης μπορείτε να συμμετέχετε σε κλειστά τμήματα στη πισίνα του Egnatia Palace μαζί με τον Νικόλας Χατζηγιακουμής, υπεύθυνος προγράμματος, ένας από τους ελάχιστους και πιο έμπειρους εκπαιδευτές βρεφικής κολύμβησης στην Ελλάδα.

Πηγή:

Περιοδικό “Κοίτα μαμά